Sigurna pobjeda
6

Kadeti BiH u finalu Memorijala "Josip Katalinski Škija"

Klix.ba
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Nogometaši "U-16" reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedili su danas na stadionu "Otoka" u Sarajevu selekciju Grada Beograda sa 2:0 u utakmici polufinala Memorijalnog međunarodnog turnira "Josip Katalinski Škija".

Prvu priliku imala je BiH u 5. minuti. Nenad Nikić je bio najviši u skoku nakon jednog centaršuta iz slobodnog udarca, a golman selekcije Beograda Stepanović je uhvatio loptu. Sljedeća šansa desila se tek u 38, minuti kada je Stanićev šut izblokiran, a u nastavku akcije nije bio precizan ni krilni igrač bh. tima Hasić.

Izabranici Sakiba Malkočevića do prednosti dolaze u 46. minuti. Rezervista Andrej Đokanović je zaustavljen prekršajem u kaznenom prostoru Beograđana i sudija je pokazao na bijelu tačku. Precizan izvođać jedanaesterca bio je Ajdin Hasić.

Beograd je zaprijetio u 53. minuti. Sam na pet metara od gola iskosa sa lijeve strane ostao je Burmaz, ali nije zahvatio loptu nakon jednog ubačaja i ostalo je 1:0.

Konačan rezultat postavljen je u drugoj minuti sudijske nadoknade. Dino Islamović je prošao po lijevoj strani, ubacio na peterac gdje se najbolje snašao Haris Brkić koji šalje loptu u mrežu.

"U prvom poluvremenu nismo igrali kako smo željeli. Drugih 40 minuta smo bolje izgledali na terenu. Napravili smo nekoliko izmjena i ubrzali protok lopte. Na kraju smo zadovoljni rezultatom i pobjedom. Momci nisu loše odigrali, ali ovo je tek prvo okupljanje i pred nama je još mnogo rada sa ovom selekcijom", rekao je nakon utakmice trener asistent u bh. timu Damjan Ratković.

U drugom polufinalnom susretu u 16:00 sati na Otoci sastat će se Crna Gora i selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva.