Nogomet
8

Kadeti BiH sa Slovačkom, Moldavijom i Makedonijom u kvalifikacijama za EP

Piše: Fuad Krvavac
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kadetska reprezentacija BiH je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. u Engleskoj za žrijeb bila u prvoj jakosnoj grupi. Žrijeb je dodijelio kadetima BiH grupu 8 u kojoj su još Slovačka, Moldavija i Makedonija.

Kvalifikacije će se igrati najesen iduće godine, a trebaju biti završena do 19. novembra 2017. Datum i domaćini turnira bit će naknadno određeni.

Kvalifikacijske grupe izgledaju ovako:

Grupa 1: Belgija, Švicarska, Sjeverna Irska i Malta Grupa 2: Španija, Hrvatska, Albanija i Lihtenštajn, Grupa 3: Češka Republika, Turska, Izrael i Armenija Grupa 4: Rusija, Island, Finska i Farski Otoci Grupa 5: Srbija, Grčka, Norveška i Gibraltar Grupa 6: Francuska, Slovenija, Bjelorusija i Kazahstan Grupa 7: Škotska, Danska, Estonija i Andora Grupa 8: Bosna i Hercegovina, Slovačka, Moldavija i Makedonija,

Grupa 9: Holandija, Vels, Mađarska i Kosovo Grupa 10: Austrija, Rumunija, Litvanija i Luksemburg Grupa 11: Republika Irska, Ukrajina, Bugarska i Azerbejdžan Grupa 12: Poljska, Švedska, Kipar i San Marino Grupa 13: Italija, Gruzija, Latvija i Crna Gora

Po dvije najbolje plasirane iz svake grupe te četiri najbolje trećeplasirane sa Njemačkom i Portugalom igrat će u Elitnom krugu na proljeće 2018. Prvenstvo Evrope je u maju 2018.