Kvalifikacije za EP
116

Kadeti BiH poraženi od Španije, u drugoj utakmici naše grupe Belgija slavila sa 8:1

N. K.
Kadetska reprezentacija BiH (Foto: NS BiH)
Kadetska reprezentacija BiH (Foto: NS BiH)
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Etno selu Stanišići od vršnjaka iz Španije sa 1:4 u susretu prvog kola grupe 4 elitne runde kvalifikacija za EURO 2022.

Španci dolaze do prednosti u 28. minuti. Alejandro Jimenez nakon odličnog solo prodora upošljava Carvalha Viannu koji je precizno šutira s 15-ak metara. U 50. minuti u prodoru je bio Gasiorowski Hernandis koji šalje loptu na lijevu stranu kaznenog prostora bh. tima za Joela Rocu Casalsa, a ovaj je precizan za 2:0.

Tri minuta poslije Marsel Zrnić je odlično krenuo ka protivničkom kaznenom prostoru i uposlio u sredini Marka Brkića koji se dobro snalazi i smanjuje prednost Španaca. Dobru akciju reprezentativci Španije izvode u 69. minuti kad Vianna na asistenciju Pereza Guerrera postiže gol za 3:1. Víctor Moreno Alcala u 78. minuti iz jedanaesterca postiže četvrti gol za Španiju.

U drugom susretu grupe, Belgija je u Ugljeviku pobijedila Estoniju rezultatom 8:1.

Utakmice drugog kola na programu su u subotu u 15:00 sati kad će biti odigrani susreti Estonija-Bosna i Hercegovina (Ugljevik) i Španija-Belgija (Etno selo Stanišići).