Nogomet
13

Kadeti BiH domaćini Englezima, Slovencima i Česima u Elitnom krugu kvalifikacija za EP

Piše: Fuad Krvavac
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
U Nyonu je obavljen posljednji žrijeb mladih selekcija za evropska prvenstva, tako će izabranici Sakiba Malkočevića u Elitnom krugu kvalifikacija biti domaćini Grupe 7 u kojoj će nastupiti i kadeti Engleske, Slovenije i Češke.

Domaćin ove grupe je Nogometni savez BiH i kadetska reprezentacija BiH, a turnir će se igrati od 23. do 28. marta. Na Evropskom prvenstvu u susjednoj Hrvatskoj od 3. do 19. maja igrat će osam pobjednika grupa i sedam najboljih drugoplasiranih ekipa, a računaju se rezultati s prvim i trećim u grupi skupa s domaćinom.

Grupe Elitnog kruga kvalifikacija za EP:

Grupa 1: Njemačka, Turska (domaćin), Finska i Armenija Grupa 2: Rusija, Izrael, Mađarska (domaćin) i Norveška Grupa 3: Španija, Portugal (domaćin), Grčka i Poljska Grupa 4: Škotska (domaćin), Švicarska, Srbija i Crna Gora Grupa 5: Holandija (domaćin), Italija, Bjelorusija i Belgija Grupa 6: Švedska, Francuska, Austrija (domaćin) i Ukrajina Grupa 7: Engleska, Bosna i Hercegovina (domaćin), Slovenija i Češka Republika Grupa 8: Republika Irska, Kipar (domaćin), Slovačka i Farski Otoci

Najboljih pet reprezentacija Evropskog prvenstva 2017. godine igrat će na FIFA (U 17) Svjetskom prvenstvu. Prije žrijeba kadeti BiH su bili u drugoj jakosnoj grupi.