Obrnute uloge
0

Kada smo posljednji put vidjeli tri crvena kartona u sarajevskom derbiju

H. H.
Duel Veldina Muharemovića i Lazara Popovića (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Duel Veldina Muharemovića i Lazara Popovića (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na sinoćnjoj utakmici između Željezničara i Sarajeva pokazana su čak tri crvena kartona, a posljednji put to se u sarajevskom derbiju desilo 2010. godine.

Bio je to 96. gradski derbi odigran na stadionu Grbavica završen bez pogodaka, (0:0) ali ostao je upamćen po čak tri crvena kartona. Dva su dobili nogometaši Sarajeva Veldin Muharemović u 30. i Hilmo Gutić u 31. minuti, dok je u redovima Plavih pocrvenio Lazar Popović u 31. minuti.

Muharemović je tada zaradio drugi žuti karton, a nakon koškanja, glavni sudija crvene kartone pokazao je napadaču Željezničara Lazaru Popoviću i štoperu bordo ekipe Hilmi Gutiću.

Utakmicu je sudio Semir Kaplan iz Stoca, a zanimljivo je da su tada susret bojkotovale Horde zla nakon što je Uprava Željezničara smanjila prostor predviđen za gostujuće navijače iako je broj ulaznica ostao približno isti.

Željezničar- Sarajevo 0:0 (23.10.2010.)

Željezničar: Šehić, Marković (Stanić 74'), Radovanović, Kerla (Savić 45'), Mešić, Svraka (Čolić 71'), Ćulum, Bešlija, Popović, Zeba, Višća. Trener: Amar Osim.

Sarajevo: Hamzić, Arsenijević, Muharemović, Torlak, Gutić, Džakmić, Ihtijarević (Nuhić 80'), Šćepanović, Avdić (Jahović 60'), Kojašević (Trebinjac 92'), Hamzagić. Trener: Mirza Varešanović.