Nesportsko ponašanje
3

Kada si superstar, možeš biti i kabadahija: Sudija "oprostio" bahatom Neymaru crveni karton

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Al-Hilala su u prvom kolu Azijske Lige prvaka odigrali 1:1 protiv uzbekistanskog Navbahora, a u centar pažnje je dospio Neymar zbog svog nesportskog ponašanja.

Igrala se 60. minuta susreta, Al-Hilal je gubio rezultatom 1:0, a Neymar je krenuo u dribling protiv Jamshida Boltaboeva.

Botaboev je napravio prekršaj, no u duelu ga je Neymar najprije uhvatio za vrat, a potom i laktom udario u glavu.

Sudija Mohammed Abdulla Hassan je dosudio prekršaj u Neymarovu korist, a nezadovoljni Botaboev je pokušao spriječiti Brazilca da brzo izvede slobodan udarac, nakon čega se superstar Al-Hilala ponio izuzetno nesportski.

Neymar je s dvije ruke odgurnuo Botaboeva koji je pao na travnjak, ali se bahati Brazilac nije time zadovoljio.

Dok je Uzbekistanac bio na travnjaku, Neymar ga je iz sve snage napucao loptom, nakon čega je nastala prava gužva.

Sudija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je odlučio "progledati kroz prste" Neymaru, te mu je pokazao samo žuti karton, no javnost smatra kako je Brazilac zbog sveukupnog dojma zaslužio i karton crvene boje.

"Da je bilo ko drugi ovo uradio, dobio bi crveni karton", "Šta Neymar radi, pa sestrin rođendan mu je tek za pet mjeseci", "Šta je s Neymarom? Kakvo odvratno ljudsko stvorenje", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Al-Hilal je u 10. minuti sudijske nadoknade izjednačio na 1:1, a u narednom kolu će gostovati iranskoj ekipi Nassaji Mazandaran.