Da li je pogriješila?
10

Kada se zaraženi Rugani testirao? Njegova djevojka tvrdila jedno, Juventus drugo

F. Z.
Daniele Rugani i Michaela Persico (Foto: EPA-EFE)
Daniele Rugani i Michaela Persico (Foto: EPA-EFE)
Daniele Rugani je prvi nogometaš Serije A i Juventusa koji je zaražen koronavirusom, a klub je ovu informaciju objavio 11. marta. Njegova djevojka Michela Persico je u jednom intervjuu iznijela drugačije podatke, ali ih je potom korigovala.

Naime, Tancredi Palmeri objavio je fotografije intervjua u kojem je Persico rekla kako je njen izabranik testiran osmog marta, na dan utakmice između Juventusa i Intera, te da je dan kasnije dobio rezultate testa.

Potom je Persico promijenila verziju i rekla kako je Rugani testiran nakon utakmice, tačnije 10. marta, te da su rezultati stigli 11. marta, a TPI koji je objavio intervju kaže kako je grešku napravila ona, a ne novinar koji je radio intervju.

Iz Juventusa su poručili kako je Ruganijev nalaz bio gotov 11. marta i kako je tada bilo poznato da je nogometaš Juventusa zaražen koronavirusom.

Italijani se sada pitaju da li je Persico napravila grešku ili su u Juventusu lažirali podatke o datumu kada je testiran Rugani, ali to vjerovatno nije teško provjeriti.