Čekaju se dozvole
40

Kada počinje projekat rekonstrukcije stadiona Koševo? Planirani radovi i na pomoćnim terenima

E. K.
Idejni projekat rekonstrukcije Koševa (Foto: FK Sarajevo)
Idejni projekat rekonstrukcije Koševa (Foto: FK Sarajevo)
Ministar kulture i sporta u Vladi KS Kenan Magoda je nakon današnje press konferencije otkrio i kada bi trebala krenuti rekonstrukcija stadiona "Asim Ferhatović Hase".
Istakao je da se čekaju projekti Općine Centar i FK Sarajevo nakon čega će se krenuti u realizaciju projekta rekonstrukcije Koševa.

"Što se tiče Koševa, čekamo projekat od Općine Centar i FK Sarajevo zajedno sa svim dozvolama i idemo sa projektom Koševa", istakao je Magoda koji je na današnjoj konferenciji za medije istakao da se u saradnji s Općinom Centar radi na rekonstrukciji i izmještanju novog travnjaka na lokalitetu našeg najvećeg stadiona.

Mnogim navijačima kluba sa našeg najvećeg stadiona je bilo nejasno o čemu se zaista radi pa smo upitali ministra Magodu za pojašnjenje. Otkrio nam je da se radi o projektu Općine Centar na pomoćnim terenima stadiona "Asim Ferhatović Hase".

"Radi se o projektima koje je delegirala Općina Centar - Projekat zamjene umjetne trave i rasvjetnih tijela na pomoćnim terenima stadiona 'Asim Ferhatović Hase'", otkrio nam je Magoda.

Podsjetimo, FK Sarajevo je krajem februara održao sastanak s predstavnicima vlasti na kojoj je predstavljen projekat idejne rekonstruckije našeg najvećeg stadiona.