"Ima dva mentaliteta"
20

"Kada je Bosanac, onda je moj ratnik": Mourinho oduševio izjavom o Tahiroviću

K. H.
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Trener Rome Jose Mourinho objasnio je razliku između mentaliteta koje posjeduje bh. nogometaš Benjamin Tahirović, a kako je rekao, riječ je o igraču koji ima nevjerovatan potencijal.

Tahirović je jučerašnji meč protiv Bologne u okviru 35. kola Serije A počeo od prve minute i na terenu je bio sve do 76. minute, kada je umjesto njega na teren ušao Matić. Na kraju, bio je jedan od najbolje ocijenjenih igrača Rome, a posebne pohvale dobio je od trenera Mourinha.

Portugalac je rekao da u Tahiroviću "žive" dva mentaliteta, švedski i bosanski, a da je u suštini riječ o igraču koji ima nevjerovatan potencijal.

"Kada je Tahiroviću 'glava na mjestu', onda ide jako dobro. Nevjerovatan je potencijal, a ovo govorim i nadam se da me svi razumiju šta želim reći: Mentalno, on je nekada Šveđanin, a nekada Bosanac. Kada je Šveđanin, mirniji je i opušteniji, a kada je Bosanac, moj je ratnik. A kada je moj ratnik, s tehničkim kvalitetom koji ima, on je igrač koji ima nevjerovatan potencijal", rekao je Mourinho.

Ovaj vezni nogometaš je u martu debitovao i za reprezentaciju BiH te upisao dva nastupa u duelima sa Islandom i Slovačkom. U posljednje vrijeme ima nešto slabiju minutažu u Romi, a mediji u Italiji su pisali da bi naredni sezone mogao otići na posudbu u neki od slabijih klubova.

Ukupno, Tahirović je za Romu u Seriji A ove sezone odigrao devet utakmica, dvije utakmice je odigrao u Kupu Italije, dok je odigrao i deset utakmica za mlađe selekcije Rome.