Domišljati Italijani
0

FOTO / Kad zafali gledatelja prekrijte tribine slikama navijača

Sarajevo-x.com
Nogometašima je zaista teško igrati bez podrške publike. Navijači su im uvijek potrebni, pa čak i onda kada sjede na tribinama i ne navijaju, a to su Italijani i shvatili. Naime, stadion u Trstu na utakmici "Triestine" protiv "Pescare" je bio prepun, ali prepun "virtuelnih" navijača.

Kako bi smanjili troškove održavanja uprava kluba "Triestina" odlučila je zatvoriti dio stadiona "Nereo Rocco" tokom predstojeće sezone, no čelni ljudi kluba iz Serije B našli su drugo rješenje. Pravih, vatrenih navijača bilo je blizu 3.800, a ostala sjedišta popunili su oni virtuelni.

Naime, na sjedišta na tribinama postavljene su velike slike navijača koji zdušno navijaju, a sama ideja o prekrivanju tribina takvim plakatima potekla je od "Parme".

Sada stadion "Nereo Rocco" u Trstu neće biti prazan. Kada zafali navijača – tu su plakati u živim bojama koji prekrivaju čak 7.000 sjedala.

Ideju je pozdravio i Andrea Abodi, predsjednik Serije B.

"Ideja da se popune tribine sa plakatima je dobra i originalna."

Predsjednik kluba "Triestina", Stefano Fantinel, je također zadovoljan ovom idejom, te ističe kako se u Trstu nalazi jedan od najljepših stadiona u Italiji s kapacitetom 30.000 sjedećih mjesta, ali je prosječna posjećenost razočaravajuća.

"Pobijedili smo uz virtualne navijače 1:0. U svakom slučaju, želimo i da navijače vratimo na stadione jer je bitno da nogometaši imaju publiku", kazao je Fantinel, prenose italijanski mediji.