Nogomet
2

Kad sudiju savladaju emocije: Dean "slavio" gol Pijetlova, a to nije prvi put

Piše: O. T.
Mike Dean (Foto: EPA)
Mike Dean (Foto: EPA)
Tottenham je sinoć u posljednjoj utakmici 11. kola Premiershipa na svom White Hart Laneu slavio protiv Aston Ville 3:1, a svoj show imao je i glavni sudija meča Mike Dean.

U trećoj minuti Dembele je pogodio za 1:0, a pored slavlja domaćih igrača, svojom reakcijom pažnju je privukao i Mike Dean, glavni sudija meča.

Dean je raširio ruke, počeo trčati najprije prema publici, a onda se okrenuo i mašući lijevom rukom krenuo prema centru.

Njegovih sinoćnjih "pet minuta", kao što to obično biva, izazvalo je brojne komentare na društvenim mrežama i mnogi su se prisjetili kako je Dean i u prošlosti znao napraviti show.

Reakcija na Dembeleov gol (Tottenham - Aston Villa 3:1, sezona 2015/16)

Tottenham je slavio rezultatom 3:1 čime je Aston Villa prikovana za dno tabele. Pijetlovi su stigli do vodstva već u trećoj minuti preko Dembelea, a gol je na svoj način obilježio i Dean.

Teatralni potez nakon Lukakuovog gola (WBA - Fulham 1:2, sezona 2012/13)

U 21. kolu sezone 2012/13. WBA je na svom terenu gubio 1:0 od Fulhama. Nakon samo četiri minute igre u drugom poluvremenu Lukaku je izjednačio, a Dean pokupio svjetla pozornice.

"Opet pogrešan pas..." (Manchester Untied - Swansea 1:2, FA kup 2013/14)

Swansea je u sezoni 2013/14. na Old Traffordu napravio iznenađenje i izbacio Crvene đavole iz FA kupa. Doduše, kasnije se ispostavilo da to i nije ogromno iznenađenje pošto je tim sa Teatra snova katastrofalno igrao tu sezonu kada ih je sa klupe predvodio David Moyes. Dean je ovdje došao do izražaja nakon pogrešnog pasa Swanseaja...

"Najbolja među najboljim" (Arsenal - Tottehnam 5:2, sezona 2011/12)

Tottenham je gostovao na Emiratesu i već u četvrtoj minuti su poveli 1:0. Strijelac je bio Saha, ali reakcija Mike Deana je ono što se ne zaboravlja. Pijetlovi su poraženi 5:2.