Arsenalova legenda
0

"Kad bi nam Djed Mraz barem donio Džeku"

Totalsport
Klupska legenda Arsenala Perry Groves (igrao za "topnike" od 1986. do 1992.) izjavio je za londonski sedmičnik Hampstead & Highgate Express da idealnim poklonom za Božić, kada je u pitanju njegova bivša ekipa, smatra Edina Džeku.

"Edin Džeko, Wolfsburgov napadač, bio bi idealan poklon. On je sve što nam treba želimo li uistinu konkurirati za naslov. Visok je, jak, brz i zna postizati pogotke. Zabijao je mnogo više od pola gola u prosjeku kroz utakmice u Njemačkoj, a to je vraški dobar prosjek za Bundesligu", veli Groves.

Napadač aktuelnih njemačkih prvaka i reprezentacije BiH prošle je sezone postigao 26 pogodaka u 32 odigrane utakmice, a bio je i deseterostruki asistent na njima.

"Osim toga, 23 su mu godine i bio bi naš u najboljim igračkim godinama. Ne bi bio jeftin, jedne su novine napisale da bi koštao oko 25 miliona funti, ali donio bi timu ono što mu nedostaje, fizičku snagu. Dakle, uspije li to Djed Mraz riješiti, ja bih bio sretan čovjek", zaključio je nekadašnji ljevokrilni igrač Arsenala.