Hat-trick Higuaina
0

Južnoameričke kvalifikacije za SP: Argentina i Urugvaj uvjerljivi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Započele su južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se 2014. godine igrati u Brazilu, a većih iznenađenja u prvom kolu nije bilo.

Urugvaj, ovogodišnji osvajač Copa Americe, je na svom terenu slavio protiv slabašne Bolivije s 4-2. Urugvaj je već do poluvremena riješio pitanje pobjednika ove utakmice postigavši tri pogotka, te primivši pritom samo jedan. Strijelci u prvom djelu za Urugvaj bili su Luis Suarez u 4. minuti, Diego Lugano u 26. i Edinson Cavani u 35. minuti. U nastavku su Urugvajci rutinski održavali prednost, a u 72. minuti je, svojim drugim pogotkom, Lugano povisio na nedostižnih 4-1. Do kraja susreta Bolivija je preko Marcela Morena uspjela smanjiti i to iz jedanaesterca.

Ekvador je na svom stadionu upisao prva tri boda u kvalifikacijama za SP pobjedom protiv Venezuele s 2-0. Domaćin je oba pogotka postigao u prvom djelu, a strijelci za vrijedna tri boda bili su Ayovi u 14. i Benitez u 27. minuti susreta.

Argentina je u Buenos Airesu deklasirala Čile s visokih 4-1, a najzaslužniji za ovako visoku pobjedu bio je napadač Real Madrida Gonzalo Higuain koji je postigao hat-trick. Argentinci su pogocima Higuaina i Messija do poluvremena imali već vrlo ugodnih 2-0, te su u nastavku samo dovršili posao. Tačnije, završio ga je Higuain s nova dva pogotka. Jedini pogodak za Čile postigao je Matias Fernandez.

Za malo iznenađenje večeri pobrinuo se Peru koji je s 2-0 bio bolji od ovogodišnjeg finaliste Copa Americe Paragvaja. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, a onda je na samom startu drugog Paulo Guerrero pogodio za 1-0. Pobjedu Perua i tri boda potvrdio je svojim drugim pogotkom Guerrero u 73. minuti susreta.

Spomenimo još da Brazil kao domaćin ne mora igrati kvalifikacije već je automatski kvalificiran za nastup.

 Južnoameričke kvalifikacije za SP 2014., 1. kolo, rezultati:

Argentina - Čile 4-1 (Higuain 8, 52, 63, Messi 26 / Fernandez 59) Peru - Paragvaj 2-0 (Guerrero 47, 73) Ekvador - Venezuela 2-0 (Ayovi 14, Benitez 27) Urugvaj - Bolivija 4-2 (Suarez 4, Lugano 26, 72, Cavani 35 / Fernandez 18, Moreno 88-11m)