Serie A
0

Juventusu samo bod protiv Chieva

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Juventusa "kiksali" su u 26. kolu Serie A odigravši u Torinu samo 1-1 protiv Chieva. Sada imaju tri boda minusa i utakmicu manje od vodećeg Milana.

Od prve minute utakmice Juve je krenuo po pobjedu. Redali su se napadi torinskih "zebri" pred golom Stefana Sorrentina, a urodili su plodom u 18. minuti kada je Paolo de Ceglie zabio glavom nakon gužve u kaznenom prostoru koju nisu uspjeli raščistiti ni obrana ni golman Chieva. Giorgio Chiellini prethodno je golu pogodio vratnicu nakon asistencije Andree Pirla, a De Ceglie je iz odbijanca zabio svoj premijerni gol u Seriji A ove sezone.

Vodstvo domaćina na semaforu stajalo je sve do 76. minute kada je Boukary Drame zabio iskosa s lijeve strane s ruba kaznenog prostora. Senegalski lijevi bek odapeo je nakon asistencije Davidea Moscardellija, lopta je pred gol-crtom pogodila braniča Juventusa Leonarda Bonuccija i odbila se u mrežu.

Do kraja je Juve pokušao svim silama doći do pobjedonosnog gola, ali nije uspio iako je dalekometni udarac Andree Pirla iz prve minute sudačke nadoknade golman Chieva Sorrentino skinuo vrškom prstiju. Pobjeda protiv Chieva Juventusu je tako izmakla i peti uzastopni susret. U talijanskom prvenstvu samo protiv Napolija čekaju tako dugo na međusobnu pobjedu.

Usprkos činjenici da su jedina neporažena momčad u Ligama petice (13 pobjeda i 12 remija) Juve na ljestvici kaska za aktualnim prvacima...

Serie A, 26. kolo: Palermo – Milan 0-4 (Ibrahimović 21, 31, 35, Thiago 58)

Juventus – Chievo 1-1 (De Ceglie 18 / Drame 76)