Tuttosport
0

Juventus za Džeku spreman dati 30 miliona eura

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Torinski sportski dnevnik Tuttosport u petak je objavio da je vodstvo torinskog Juventusa spremno izdvojiti 30 miliona eura za dovođenje Edina Džeke iz Wolfsburga u ljetnom prijelaznom roku.

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine ima ugovor s još uvijek aktuelnim prvacima Bundeslige do ljeta 2013. godine, te klauzulu u ugovoru o oslobađanju od radnog odnosa uz odštetu od 40 miliona eura.

Torinski list piše da vodstvo Juventusa računa s Džekinim razočaranjem zbog koraka unazad njegovog bundesligaškog kluba u ovoj sezoni, te njegovom željom da preseli u Italiju. Spomenutu cifru (30 miliona eura) isti izvor smatra vrlo visokom, "unatoč činjenici da se radi o igraču koji ima sposobnost samostalno rješavati utakmice".

U istom se tekstu navode dvije rezervne opcije Torineza za sljedeću sezonu ne uspije li im realizirati transfer bosanskog centarfora: riječ je o Fiorentininom napadaču Albertu Gilardinu odnosno Sampdorijinom Giampaolu Pazziniju.

Veći favorit za dovođenje Pazzinija od Juvea u ovom je trenutku, međutim, Napoli, koji je navodno već ponudio Đenovljanima 16 miliona za 26-godišnjeg napadača i vršnjaka mu, veznog igrača Sampdorije Danielea Manninija.