Serie A
20

Juventus uvjerljiv kod Fiorentine, Pjanić nije ulazio u igru

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa pobijedili su na Artemio Franchiju u Firenci u okviru 14. kola Serije A ekipu Fiorentine rezultatom 3:0.

Stara dama je tako potvrdila dobru formu upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu u Seriji A, dok je Fiorentina prekinula nevjerovatan niz od pet neriješenih rezultata zaredom.

Igralo se mirno sve do 25. minute kada se igra zaustavila budući da je sudija Orsato dobio informaciju putem slušalica da treba putem VAR tehnologije provjeriti spornu situaciju u kojoj je Juventus tražio penal. Ipak, sudija je promijenio mišljenje i odustao od penala, što je iznenadilo gostujuće igrače.

Ipak, samo šest minuta kasnije Bentancur je preciznim šutem savladao golmana i doveo Juve u vodstvo. Ujedno je 0:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku nije pružena bolja igra, a to je odgovaralo gostima koji su gotovo svaku opasnu situaciju pretvarali u gol. Tako je Chiellini u 69. minuti iskoristio gužvu pred golom i mirno pospremio loptu u gol za 0:2.

Devet minuta kasnije Fernandes je igrao rukom u šesnaestercu pa je Juventus dobio penal. Ronaldo je zakucao loptu pod prečku za konačnih 0:3.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je pobjedu svoje ekipe odgledao s klupe za rezervne igrače.

Juventus se dodatno učvrstio na prvom mjestu Serije A i sada ima 11 bodova više od Napolija i utakmicu više, dok je Fiorentina preskočila Torino i sada je na 10. poziciji.

Tabela: