Serie A
1

Juventus u 93. minuti ostao bez pobjede protiv Parme, Pjanić igrao cijeli meč

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa i Parme podijelili su bodove na Allianzu u okviru 22. kola Serije A odigravši neriješeno 3:3. Stara dama je tako prekinula niz od tri uzastopne pobjede, dok je Parma nastavila pružati promjenjive partije.

Domaći su apsolutno dominirali u prvom poluvremenu, imali čak 76 posto posjeda lopte u svojim nogama i stvorili bezbroj prilika.

Nagrada je stigla u 36. minuti kada je Ronaldo doveo Juve u vodstvo na asistenciju Matuidija. Do odlaska na odmor nije bilo promjena, a potom je u nastavku uslijedila prava golijada.

Prvo je Rugani iskoristio slučajnu asistenciju Ronalda u 62. minuti i udvostručio prednost Stare dame, ali dvije minute kasnije Barilla sjajno postiže gol glavom za Parmu.

Golovi su padali kao na traci. Već u 66. minuti raspoloženi Ronaldo postiže svoj drugi gol na sjajno ubacivanje Mandžukića, a potom je Gervinho smanjio matiravši domaćeg golmana atraktivnom petom.

Konačnih 3:3, kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk, postavio je odlični Gervinho u 93. minuti.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao je svih 90 minuta za domaćina.

Juventus je ostao na vodećoj poziciji Serije A s devet bodova više od drugoplasiranog Napolija, dok je Parma na 12. mjestu.

Tabela: