Ništa od debija večeras
56

Juventus slavio "teniskim" rezultatom, Allegri nije uveličao noć mladom bh. reprezentativcu

D. P.
Allegri nije uvodio Muharemovića u igru (Foto: EPA-EFE)
Allegri nije uvodio Muharemovića u igru (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa u velikom stilu izborili su četvrtfinale Kupa Italije savladavši Salernitanu rezultatom 6:1, a iako su se navijači iz Bosne i Hercegovine nadali, mladi Tarik Muharemović nije večeras debitovao za slavni torinski klub.

Nije dobro počelo po Staru damu. Tačnije, počelo je katastrofalno po domaćina jer je već u prvoj minuti Chukwubuikem Ikwuemesi doveo ekipu legendarnog Pippa Inzaghija u vodstvo.

No, taj gol razljutio je domaćina koji je golovima Fabija Mirettija i Andree Cambiasa preokrenuo već do odlaska na odmor.

U nastavku je Juventus rutinski odradio posao. Daniele Rugani pogađa za 3:1 u 54. minuti, da bi rezultat na 4:1 postavio Dylan Bronn autogolom 15 minuta prije kraja. Prethodno je šutirao Kenan Yildiz, a lopta je uz mnogo sreće i odbitak od Bronna završila u mreži Salernitane.

Ako je Kenanu Yildizu oduzet gol zbog nespretne reakcije defanzivca Salernitane u 75. minuti, mladi Turčin je uspio tri minute prije kraja postići fantastičan gol nakon driblinga po lijevoj strani. Nakon što se oslobodio čuvara, zakucao je desnom nogom loptu u gostujuću mrežu za 5:1. Ni to nije bio kraj, pa je Timothy Weah u nadoknadi postigao spektakularan gol s distance za konačnih 6:1.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a ono što najviše zanima navijače u Bosni i Hercegovini, jeste da mladi reprezentativac naše zemlje Tarik Muharemović nije debitovao za slavni torinski klub.

Trener Massimiliano Allegri je danas ukazao veliku čast i prvi put pozvao mladog bh. stopera među seniore Juventusa, no priliku za igru nije dobio. Nadamo se da će se i to uskoro desiti te da će Juventus i BiH dobiti igrača za dugi niz godina.

Juventus će u četvrtfinalu Kupa Italije igrati protiv Frosinonea koji je napravio iznenađenje izbacivši Napoli. Od takmičenja se ranije oprostio i Inter.

Rezultat i strijelci:

Juventus - Salernitana 6:1 (Miretti 12', Cambiaso 35', Rugani 54', Bronn autogol 75', Yildiz 87', Weah 90+1' / Ikwuemesi 1')