Serie A
168

Juventus siguran protiv Lazija, sjajan gol Pjanića, Ronaldo još uvijek čeka prvijenac

Piše: K. H.
Miralem Pjanić
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa savladala je Lazio rezultatom 2:0 u prvom meču 2. kola talijanske Serije A, a strijelac prvog pogotka za Staru damu bio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Lazio je hrabro ušao u meč i od prve minute tražili su posjed lopte te su pokušali ugroziti gol Juventusa, a prvu priliku imali su u 11. minuti kada Senad Lulić šutira, ali Szczesny brani.

Osam minuta nakon toga Khedira je imao prvu šansu za Juventus, ali je pogodio stativu, da bi u 30. minuti Stara dama stigla u vodstvo. Nakon jedne akcije aktuelnog prvaka Italije lopta se odbila na vrh kaznenog prostora, a tu je bio Miralem Pjanić koji silovitim udarcem iz voleja sjajno pogađa lijevi donji ugao gostujućeg golmana za veliko slavlje domaćih navijača.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a u nastavku je Juventus mirno kontrolisao predost. Prvu pravu priliku imao je Cristiano Ronaldo u 71. minuti kada je sjajno šutirao, ali golman Lazija brani njegov udarac. Četiri minute nakon toga Ronaldo opet nije imao sreće, lopta ga je pogodila prvo u petu, pa u prednju nogu, no odbila se direktno na nogu Mandžukiću koji pogađa za 2:0 i donosi pobjedu svojoj ekipi.

Miralem Pjanić na terenu je proveo 69. minuti, nakon čega ga je zamijenio Can, dok je na drugoj strani Senad Lulić s kapitenskom trakom odigrao svih 90 minuta.

Juventus je tako ostvario drugu pobjedu u drugom kolu i trenutno imaju šest bodova, a u sljedećem kolu očekuje ih gostovanje kod Parme.