Nogomet
3

Juventus savladao Napoli, Pirlo i Pogba postigli fantastične golove

Totalsport
Slavlje igrača Juventusa (Foto: AFP)
Slavlje igrača Juventusa (Foto: AFP)
Nogometaši Juventusa, aktuelni prvaci talijanske Serije A, uvjerljivo su dobili derbi meč 12. kola. Na domaćem terenu Juventus je rezultatom 3-0 pobijedio Napoli.

Kojim će se načinom odvijati ova utakmica nagovijestio je već u 2. minuti Fernando Llorente. Ovoljetno pojačanje Juventusa je na samom početku meča postigao gol za 1-0 i omogućio svojoj ekipi daleko lagodniji ostatak derbija.

Napoli je imao više loptu u svom posjedu, ali je konkretnije prilike stvarao Juventus. Uostalom, do 80. minute Napoli je imao samo jedan udarac u okvir suparničkog gola, a Juventus čak deset. Domaćin je dokrajčio suparnika u završnom dijelu meča, pa je tako Andrea Pirlo pogodio u 74., a šest minuta kasnije Paul Pogba za konačnih 3-0.

Juventus je ovom pobjedom došao na samo bod zaostatka za Romom.

U drugom susretu večeri Fiorentina je na svom stadionu pobijedila Sampdoriju 2-1, a opet je junak toskanske ekipe bio Giuseppe Rossi. U 11. i 17. minuti Rossi je postigao dva pogotka (jedan iz penala), te je tako osigurao svojoj ekipi tri boda, a sebi učvršćivanje prvog mjesta na listi strijelaca (11 pogodaka).

Serie A, 12. kolo:

Juventus - Napoli 3-0 (Llorente 2, Pirlo 74, Pogba 80) Fiorentina - Sampdoria 2-1 (Rossi 11-11m, 17 / Gabbiadini 74)

Tabela: 1. Roma 32, 2. Juventus 31, 3. Napoli 28, 4. Inter 25, 5. Fiorentina 24, 6. Verona 22...