Serie A
90

Juventus savladao Crotone i osvojio 33. titulu prvaka Italije

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Juventus je u pretposljednjem kolu Serie A savladao Crotone rezultatom 3:0 i na taj način osvojio šestu uzastopnu titulu i 33. ukupno.

Juve je u Torinu u vodstvo došao već u 13. minuti susreta kada je Cuadrado sa desne strane sjajno ubacio i pronašao Mandžukića koji iz peterca posprema loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Dybala je u 39. minuti iz slobodnog udarca sa 18 metara postigao prelijep pogodak za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Alex Sandro na Dybalinu asistenciju. Miralem Pjanić je igrao do 84. minute kada ga je zamijenio Rincon.

I dok je borba za titulu riješena, borba za opstanak će biti riješena u posljednjem kolu iduće nedjelje.

Empoli, za koji je 51 minutu odigrao Rade Krunić, nije uspio iskoristiti ovaj poraz Crotonea, te je poražen kod kuće od Atalante (0:1) i u posljednjem kolu će u gostima kod već otpisanog Palerma tražiti bod(ove) spasa. Crotone će kod kuće dočekati Lazio i nadati se trijumfu uz poraz Empolija kako bi ostao u Seriji A i naredne sezone.

Najbolji susret danas viđen je u Reggio Emiliji gdje je palo osam pogodaka. Domaći Sassuolo je rezultatom 6:2 ispratio Cagliari uz čak šest različitih strijelaca (Magnanelli, Berardi, Politano, Sensi, Iemmello i Matri).

Milan je rezultatom 3:0 (Deulofeu 69., Honda 73., Lapadula 90+1.) savladao Bolognu i osigurao kvalifikacije za Evropsku ligu naredne sezone.

Genoa je nadigrala Torino rezultatom 2:1, dok su Udinese i Sampdoria u utakmici sa tri crvena kartona remizirali odigravši 1:1. Daniel Pavlović je odigrao čitav susret u redovima gostiju.