Tražen na tržištu
0

Juventus šalje ponudu Sassuolu za Locatellija, ali je konkurencija žestoka

D. B.
Manuel Locatelli (Foto: EPA-EFE)
Manuel Locatelli (Foto: EPA-EFE)
Juventus je pripremio ponudu za veznjaka Sassuola Manuela Locatellija, koju će poslati danas.

La Gazzetta dello Sport piše da je Juventus izdvojio 30 miliona eura za Locatellija, ali je spreman u paketu poslati i Radua Dragusina.

Dvadesettrogodišnji Locatelli se smatra jednim od najtalentovanijih veznjaka, a na Evropskom prvenstvu je postigao dva gola za Italiju. Očekuje se da će ovog ljeta napustiti Sassuolo, a u svojim redovima ga žele vidjeti čelnici Juventusa.

Sassuolo traži 40 miliona eura, a nekoliko klubova je spremno dati svoje ponude.

Danas će se s direktorom Sassuola Giovannijem Carnevalijem sastati Juventusov sportski direktor Federico Cherubini, koji će mu ponuditi 30 miliona eura i pomenutog nogometaša Stare dame Radua Dragusina, 19- godišnjeg stopera koji je debitovao u Seriji A i Ligi prvaka dok je trener kluba iz Torina bio Andrea Pirlo.

Međutim, Sassuolo procjenjuje Dragusina na 7 do 8 miliona eura, što je manje od 10 miliona eura koliko smatraju u Juventusu. Očekuje se da Stara dama doda nešto novca ili da uključi još jednog svog igrača u dogovor.

Sassuolu se uopće ne žuri s prodajom jer su za Locatellija zainteresovani i drugi veliki klubovi poput Real Madrida, PSG-a, Manchester Cityja i Borussije Dortmund.

Locatelli je također informisao svoj klub da ne želi razgovarati o transferu tokom Eura te da će o svojoj budućnosti razmisliti tek nakon prvenstva.