Dovoljan poraz
0

Juventus preko Napolija izborio finale Kupa Italije protiv Lazija

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Juventus je uprkos večerašnjem porazu u Napulju rezultatom 3:2 izborio finale Kupa Italije protiv Lazija.

U prvom meču u Torinu Juventus je slavio rezultatom 3:1 i Napoli je od prvog momenta krenuo silovito ka golu Neta koji je stajao na golu Juventusa umjesto Buffona.

Brazilski golman je fantastičnom intervencijom spasio svoju mrežu u 12. minuti nakon Callejonovog šuta, a kada je Higuain zabio pogodak u 32. minuti sa dvadesetak metara uz svesrdnu pomoć Reine bilo je jasno da Stara dama ide u finale.

I u nastavku utakmice Napoli je napadao, a do izjednačenja je došao u 53. minuti. Najprije je Neto odlično odbranio Milikov šut glavom sa pet metara, a u nastavku akcije bio je nemoćan nakon Hamšikovig šuta sa ivice kaznenog prostora.

Higuain je svoj drugi pogodak postigao u 59. minuti nakon što mu je asistirao Cuadrado sa desne strane. Nekadašnji napadač Napolija nije se radovao ni kod jednog pogotka.

U 62. minuti Milika je zamijenio Mertens koji je samo desetak sekundi po ulasku pogodio Juventusovu mrežu. Golman Neto je katastrofalno pogriješio, a Belgijancu nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu.

Insigne je samo šest minuta kasnije postigao pogodak za vodstvo Napolija 3:2, ali do kraja meča domaća ekipa nije uspjela doći do još dva pogotka koja bi ih odvela u finale.