|

Juventus prati Jeffersona Farfana

Juventus prati Jeffersona Farfana
0
T
Totalsport
18.2.2011. u 20:20
1
komentara
0

dijeljenja
Juventus prati Jeffersona Farfana Jefferson Farfan (Foto: AP)
Juventusova svakodnevica nije blistava. Iz Evropske lige su ispali još nakon takmičenja po grupama, a u Seriji A se bore za pozicije koje vode iduće sezone u neko evropsko takmičenje.
Osim rezultata koji su ispod Juventusovog nivoa, možda čak i više brine igra koja ne zaslužuje visoke ocjene, a evidentno je da u tom okruženju ima sve manje talentovanih nogometaša i pravih zvijezda. Čelništvo Juventusa je prisiljeno, zbog toga, mnogo gledati prema evropskom izlogu i kupovati nova pojačanja, samo je upitno da li su i pritom na dobrom putu.

La Gazzetta dello Sport u petak piše kako je nova želja Juventusa 26-godišnji peruanski nogometaš Jefferson Farfan, trenutno član Schalkea. Tokom januara je Bild pisao kako je Farfan gotovo sigurna akvizicija Wolfsburga, a spominjala se i dogovorena svota od 15 miliona eura.

No, peruanski napadač je ostao u Schalkeu, ali je pitanje koliko dugo jer je navodno Juventusov interes jak. Svoje predstavnike je Juventus imao i na prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Valencije i Schalkea (1-1), s poslom da prate Farfana i obave, ako je moguće, razgovore na tu temu.

Recimo da je Farfan od 2008. godine član Schalkea, gdje je došao iz PSV Eindhovena.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...