Nogomet
4

Juventus ponudio Napoliju 30 miliona eura za Cavanija

Totalsport
Edison Cavani
Edison Cavani
Edinson Cavani, sjajni 25-godišnji urugvajski nogometaš i najbolji napadač Napolija, bit će evidentno jedna od zvijezda skorašnjeg ljetnog prijelaznog roka.

Iako ima valjani ugovor do 2016. godine, teško će ekipa s talijanskog juga zadržati napadača koji je kod njih došao na ljeto 2010. godine (iz Palerma) i vrlo brzo postao njihov najbolji strijelac. Inače, ove je sezone s 23 pogotka bio treći strijelac talijanske Serije A, a zabio je i jedan od dva Napolijeva pogotka u finalu Kupa, u pobjedi protiv Juventusa.

Premda se dosad Cavani uglavnom spominjao u kontekstu odlaska u novog evropskog prvaka Chelseaja, sve jači mig prema Napoliju, u tom pogledu, šalje Juventus. Prema saznanjima talijanskih medija Juventus je spreman na petogodišnji ugovor s Cavanijem i voljan je Napoliju platiti 30 miliona eura odštete.

Da je Napoli izborio plasman u kvalifikacije Lige prvaka iduće sezone vjerovatno bi pod svaku cijenu želio zadržati Cavanija. No, s obzirom na to da se klub iz Napulja plasirao "samo" u Evropsku ligu, lako je moguće da će sada, kada je Cavani na visokoj cijeni, pokušati prodati svoje najskuplje "oružje". Pitanje je očigledno samo: Juventus ili Chelsea?