Velika investicija
67

Juventus pomoću Ronalda i s nevjerovatnim budžetom planira dovesti Mbappea

N. K.
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Juventus ima, kako piše italijanski Tuttosport, specijalan plan za dovođenje Kyliana Mbappea, koji je prije dvije godine postao drugi najskuplji igrač u historiji nakon što ga je PSG doveo iz Monaca za 180 miliona eura.

Naime, čelnici Stare dame znaju kako zbog godina dugoročno ne mogu računati na Cristiana Ronalda (34), a u Mbappeu vide igrača koji će u budućnosti biti lider ekipe.

Juventus je navodno spreman investirati nevjerovatnih 380 miliona eura u transfer i potpisati s francuskim napadačem ugovor na pet godina.

Mbappe bi tako postao najskuplji igrač u historiji, a predsjednik Stare dame adut ima i u Ronaldu budući da Francuz stalno govori kako mu je idol Portugalac i da mu je san zaigrati s njim u istoj ekipi.

Juventus bi za takvu privilegiju morao potrošiti daleko najveći iznos u historiji, dok je sve podgrijala izjava koju je mladi Francuz dao prije nekoliko mjeseci kako razmišlja o promjeni sredine.

Najglasnije špekulacije su bile one o prelasku u Real, jer Mbappe nikad nije skrivao da navija za Kraljevski klub, a trener Zinedine Zidane je još očitije davao do znanja da obožava mladog napadača. Međutim, od tog prelaska, sad za sad, još uvijek nema ništa.