Četvrtfinale Kupa Italije
0

Juventus pobijedio Romu sa 3:0, solidna igra Miralema Pjanića

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras je odigran derbi u okviru četvrtfinala Kupa Italije između Juventusa i Rome. Golovima Giaccherinija i Del Piera, te autogolom Kjaera, Juventus je pobijedio Romu sa 3-0. Miralem Pjanić odigrao je cijelu utakmicu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić bio je u početnom sastavu Rome koja je večeras tražila pobjedu na Juventus stadionu. Međutim, za tim Luisa Enriquea stvari nisu krenule onako kako je planirao. Juventus je golom Emanuela Giaccherinija poveo već u šestoj minuti.

Nako toga, Roma je imala nekoliko izglednijih šansi, ali je izostala završnica igrača Vučice. Miralem Pjanić imao je odličnu šansu u 13. minuti, međutim golman domaćih Storari izašao je na vrijeme sa svog gola i pokupio loptu ispred našeg reprezentativca.

Preko Borriella i Del Piera Juventus je imao nekoliko izglednijih prilika za drugi gol, međutim napadači Stare dame nisu bili precizni. Alessandro Del Piero je prelijepim pogotkom u 30. minuti povećao vodstvo Juventusa na 2-0. Bio je ovo njegov prvi gol na novom Juventusovom stadionu.

Miralem Pjanić ponov je imao dobru šansu u 36. minuti, međutim lopta je otišla pored gola. Pjanić je ponovo imao priliku, ovaj put iz slobodnjaka sa nekih 25 metara, ali je lopta otišla pored gola. Na odmor se otišlo pri rezultatu 2-0 za Staru damu.

U nastavku utakmice, Roma je bila bolja ekipa na terenu ali bez konkretne završnice. Rodrigo Taddei i Francesco Totti imali su prilike da smanje rezultat, ali je golman Storari bio na visini zadatka.

U 68. minuti Roma je ostala sa desetoricom igrača na terenu. Zbog grubog starta nad Chiellinijem, Erik Lamela dobio je crveni karton.

Nakon isključenja Lamele, Juventus je napadao gol Rome. Quagliarella je u 78. minuti pogodio prečku Rominog gola. U 90. minuti vidjeli smo autogol Simona Kjaera koji je JUventus doveo u vodstvo od 3:0 što se ispostavilo kao i konačan rezultat utakmice.

Četvrtfinale Kupa Italije:

Juventus - Roma 3-0 (Giaccherini '6, Del Piero '30, Kjaer (a.g) '90)