Nogomet
56

Juventus pobijedio Bolognu i upisao rekord Serije A, genijalna asistencija Pjanića

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 19. kolu Serije A Juventus je na svom terenu bez problema savladao Bolognu (3:0).

Ovo je četvrta uzastopna pobjeda za Juventus u Seriji A, dok je Bologna upisala treći poraz u posljednjih pet ligaških utakmica.

Juventus sada ima niz od 26. uzastopnih pobjeda na domaćem terenu u Seriji A što je rekord lige.

Juventus je sjajno otvorio utakmicu i poveo već u sedmoj minuti kada je nakon genijalne asistencije Miralema Pjanića mrežu gostiju pogodio Gonzalo Higuain.

Jako dobru šansu za povećanje vodstva Juventus je imao u 24. minuti kada je Marchisio dalekometnim pokušajem natjerao Mirantea na odličnu intervenciju.

Juventusu je u finišu prvog dijela dosuđen penal, a realizirao ga je Dybala u 41. minuti. Bio je to njegov 11. gol iz 11. penala koliko ih je pucao od kako igra u Seriji A.

Deset minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno da Juventus potvrdi pobjedu. Na asistenciju Lichtsteinera za konačnih 3:0 pogodio je ponovo Higuain.

Ovo je bio 12. gol za Higuaina u njegovom 18. nastupu u Seriji A ove sezone. Argentinac je trenutno četvrti strijelac lige.

Pjanić je igrao do 70. minute kada ga je zamijenio Cuadrado, a upisao je svoju devetu asistenciju u svim takmičenjima ove sezone. Ovo je bio njegov 21. nastup za Juventus.

Tabela: