Serie A
62

Juventus odavno nije izgledao bolje, Stara dama upisala petu uzastopnu pobjedu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa upisala je petu uzastopnu pobjedu u italijanskoj Seriji A, a oni su danas u meču 14. kola pobijedili Veronu u gostima rezultatom 1:0 i skočili na treće mjesto na tabeli.

U prvom poluvremenu smo gledali poprilično izjednačnu igru s obje strane, a iako je Juventus imao nešto veći posjed lopte, nismo zabilježili nijednu izrazitu pravu šansu i na odmor se otišlo bez pogodaka. Oba tima su imala po dva udarca u okvir gola, ni golmani nisu imali problem da to odbrane.

Prvu pravu šansu bilježimo u 49. minuti i to za ekipu Verone, ali Dawidowicz nakon centaršuta iz kornera nije bio precizan i lopta je otišla pored gola.

U 61. minuti, Juventus stiže u vodstvo. Rabiot je poslao loptu do Keana, on šutira i uz pomoć jednog igrača kojeg je pogodila lopta uspjeva pogoditi za vodstvo svog tima i veliko slavlje gostujućih igrača.

Domaći nogometaši su tražili penal u 76. minuti nakon što je jednog igrača Juventusa pogodila lopta u ruku, no sudija nije pokazao na bijelu tačku, dok je u 84. minuti nakon starta Bonuccija pokazao na penal, ali je nakon dodatne VAR intervencije promijenio svoju odluku i pokazao da je napravljen prekršaj u napadu.

U drugoj minuti sudijske nadoknade Alex Sandro je dobio direktan crveni karton nakon što je kao posljednji igrač srušio napadača Verone, ali to domaći nogometaši nisu uspjeli iskoristiti i na kraju je susret završen pobjedom gostiju iz Torina.

Za Juventus je ovo peta uzastopna pobjeda u Seriji A, a svih pet su uspjeli ostvariti bez primljenog pogotka. Nakon pobjede protiv Torina, redom su bili bolji od Empolija, Leccea i Intera, a danas protiv Verone, s kojom su skočili na treću poziciju na tabeli i trenutno imaju 10 bodova manje od Napolija.

S druge strane, Verona ostaje na posljednjoj poziciji na tabeli sa samo pet osvojenih bodova, a u dosadašnjih 14 mečeva imaju jednu pobjedu, dva remija i čak 11 poraza.

Rezultat i strijelac:

Verona - Juventus 0:1 (Kean 60')

Tabela:

Standings provided by Sofascore