Trenerske rokade
60

Juventus odabrao kandidate za trenera, Lampard se vraća u Chelsea

Klix.ba
Frank Lampard (Foto: AFP)
Frank Lampard (Foto: AFP)
Ugledni italijanski novinar specijaliziran za nogometne transfere Gianluci di Marzio javlja kako su glavni favoriti za Juventusovu klupu Maurizio Sarri i Simone Inzaghi.

Stara dama se bacila u potragu za nasljednikom Massimiliana Allegrija, a potpredsjednik Pavel Nedved je italijanskom Sky Sportu prije meča s Atalantom rekako kako klub ima prilično jasne ideje za budućnost.

Inzaghi tri godine vodi Lazio i s njime je osvojio Superkup 2017. i Kup Italije ove sezone, a Sarri je još uvijek trener Chelseaja, s kojim se priprema za finale Evropske lige 29. maja.

Međutim, u Juventusu vjeruju da neće dočekati novu sezonu na klupi londonskog kluba pa bi u tom slučaju bio ozbiljan kandidat za klupu ekipe iz Torina.

Di Marzio piše da bi se takvim razvojem situacije u Chelsea mogao vratiti Frank Lampard, koji je u debitantskoj trenerskoj sezoni s Derbyjem stigao do finala baraža za Premiership.

Za ulazak u elitu igrat će protiv Aston Ville 27. maja, dok se u FA Cupu istakao izbacivanjem Manchester Uniteda prije nego što je dramatično ispao upravo od Chelseaja.