Nogomet
0

Juventus novčano kažnjen zbog rasističkog vrijeđanja

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Talijanski nogometni gigant Juventus kažnjen je s 10.000 eura zbog rasističkog vrijeđanja svojih navijača na utakmici 17. kola Serije A igrane u nedjelju protiv Catanije na Olimpijskom stadionu u Torinu.

Rasistički povici i parole poput one “Nema crnih Talijana” odjekivale su u nekoliko navrata stadionom u utakmici u kojoj je Juve poražen od u tom trenutku posljednjeplasirane ekipe prvenstvene ljestvice 2:1.

"Tokom utakmice Juventusovi su navijači u tri navrata pjevali uvredljive pjesme na račun igrača suparničke ekipe, a i napravljen je propust u osiguranju budući su bacane petarde u njihovom sektoru", stoji među ostalim u priopćenju povjerenstva Serije A.

Osim Juventusa, novčano su kažnjeni i Livorno (8.000 eura) i Inter (5.000 eura) zbog propusta u osiguranjima u domaćim utakmicama sa Sampdorijom, odnosno Laziom. Livorno je pobijedio Sampdoriju 3:1 u utakmici u kojoj su domaći navijači u jednom trenutku zasuli teren bakljama, dok su Interovi navijači na San Siru minimalnu 1:0 pobjedu proslavili bacanjem petardi.