Nogomet
0

Juventus: Nismo mogli ugroziti Ligu prvaka

Totalsport
Jean Claude Blanc
Jean Claude Blanc
Glavni direktor Juventusa Jean Claude Blanc, te sportski Alessio Secco, predstavili su u ponedjeljak navečer Cira Ferraru kao novog trenera nogometaša torinskog kluba.

Ranije poslijepodne direktorski je dvojac odlučio smijeniti dosadašnjeg trenera Claudija Ranierija zbog serije slabih rezultata i činnjenice da se četvrtoplasirana Fiorentina dva kola prije kraja tekuće sezone Serije A približila na samo bod zaostatka.

  • Otpuštanje trenera u toku sezone nije naš stil. No, bili smo prisljeni pokušati pozitivno šokirati naše igrače. Ne možemo si dopustiti propuštanje Lige prvaka. Dvije posljednje utakmice u tom su smislu presudne za našu budućnost - izjavio je Blanc na press-konferenciji.

Novi je trener 42-godišnji rođeni Napuljanin Ciro Ferrara, koji je dres Juventusa nosio neprekidno od 1994. do 2005. godine, kada se umirovio.

  • Nisam postavljao nikakva pitanja niti ikakve uvjete. Stavio sam se na raspolaganje Juventusu, kao što sam činio uvijek od 1994. godine, kada sam stigao u klub. Dobio sam priliku i prihvatio je bez imalo oklijevanja. Očigledno smo klub i ja emotivno vezani - rekao je Ferrara nastavivši:

  • Ne želim da me se sudi po mojoj igračkoj prošlosti, već po igri koju će moja momčad pokazivati na travnjaku.

  • Teško je u ovom trenutku razumjeti je li loša serija u koju su igrači upali stvar fizičkih ili mentalnih problema - izjavio je novi trener komentiravši seriju od sedam utakmica Juventusa bez pobjede zaključivši:

  • Bit će u svakom slučaju bitno poraditi na motiviaciji igrača. Nekad je potrebno samo malo da se sve preokrene.

Mjesto pomoćnika talijanskog izbornika Marcella Lippija, kaže, neće napuštati:

  • Nakon sljedećih me dviju utakmica ne čekaju nikakve obveze, tako da ću od drugog lipnja ponovno biti s nacionalnom momčadi. Već sam direktorima rekao da nemam nikakav problem s budućnošću trenerske pozicije u klubu, bio to ja ili netko drugi.

U 11 sezona provedenih u torinskom klubu Ferrara je osvojio pet naslova talijanskog prvaka, jedaa Talijanski kup i jednu Ligu prvaka (1996. godine).

Igrajući za matični Napoli u Maradoninoj eri osvojio je još dva naslova prvaka, još jedan Talijanski kup i Kup UEFA-e 1989. godine.

Prije tri je godine bio u stručnom stožeru Marcela Lippija osvojivši naslov svjetskih prvaka u Njemačkoj.