Serie A
0

Juventus na Ronaldovim krilima do nove pobjede, Stara dama ne odustaje od Scudetta

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa upisala je sigurnu pobjedu protiv Crotonea u susretu 23. kola italijanske Serije A rezultatom 3:0 čime su se vratili na treće mjesto na tabeli.
Nakon nešto mirnijeg početka utakmice, Juventus je prvu pravu šansu na meču imao u 28. minuti kada je Ronaldo nakon prizemnog centaršuta s desne strane sa svega nekoliko metara uspio promašiti loptu.

Ipak, u 38. minuti Ronaldo je sjajno pobjegao svojim čuvarima, našao prostor u kojem nema protivničkih igrača i dočekao centaršut koji je glavom pretvorio u vodstvo svog tima.

Ubrzo nakon toga Ronaldo je postigao još jedan gol, 18. u ovoj sezoni i to nakon što je opet glavom matirao protivničkog golmana. Tim golom Ronaldo se izdvojio na vrhu liste najboljih strijelaca u Italiji, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Pitanje pobjednika Juventus je riješio u 66. minuti kada je McKennie pogodio za 3:0, a nakon toga igrači Stare dame su meč mirno priveli kraju i nisu dopustili Crotoneu da se eventualno pokuša vratiti u meč.

Ovom pobjedom Juventus se vratio na treće mjesto na tabeli sa 45 osvojenih bodova, četiri manje od Milana koji je drugi i osam manje od Intera, ali i s utakmicom manje od oba rivala. U narednom meču igraju protiv Verone u gostima.

Juventus - Crotone 3:0 (Ronaldo 38', 45', McKennie 66')

Tabela: