Hasan Salihamidžić
0

'Juventus može osvojiti naslov u zadnji tren'

Sarajevo-x.com
Hasan Salihamidžić, igrač italijanskog Juventusa izjavio da Juventus još nije odustao od prvog mjesta u Seriji A, mada je milanski Inter zasad u popriličnoj prednosti sa sedam bodova.

Hasan Salihamidžić, bivši dugogodišnji igrač njemačkog Bayerna i bh. reprezentacije, izjavio je da njegov sadašnji klub Juventus ima šanse da osvoji Scuddetto mada se nalazi na drugom mjestu u italjanskoj Seriji A, pišu italijanski sportski portali.

'Rano je za gledanje na tabele. Juventus još može biti prvi jer mi igramo utakmicu po utakmicu što bolje možemo, ne gledajući koliko su drugi ispred nas', izjavio je Salihamidžić.

'Imam dosta iskustva s osvajanjem naslova u posljednji tren. Sa Bayernom sam u dva navrata osvojio prvenstvo Njemačke boreći se za pobjednički poen. Čak smo 2001. godine postigli pobjednički gol u zadnjoj minuti. Zbog toga i vjerujem da Juventus uvijek može spasiti stvar u zadnjem momentu, zaključio je nekadašnji reprezentativac.

Hasan Salihamidžić rođen je 1977. godine u Jablanici, a juniorima lokalnog kluba FK Turbina Jablanica pridružio se kao desetogodišnji dječak. Nakon toga igrao je u mostarskom Veležu, a početkom rata u BiH odlazi u Njemačku.

U Njemačkoj, Salihamidžić prvo igra za klub Hamburger SV, pa za minhenski Bayern u kojem se i proslavio. U 234 nastupa za Bayern, Salihamidžić je postigao 30 golova.

Deset godina, u periodu od 1996. do 2006. Hasan Salihamidžić je bio član bh. fudbalske selekcije.

Od 2007. godine igra za italijanski Juventus.