Klauzula u ugovoru
142

Juventus morao ispuniti Buffonov specijalan zahtjev

N. K.
Gianluigi Buffon (Foto: Twitter)
Gianluigi Buffon (Foto: Twitter)
Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon (41) vratio se u Juventus s posebnim zahtjevom nakon što je prije godinu dana otišao u PSG.
Naime, Buffon je zatražio od Juventusa garanciju kako će braniti na najmanje 10 utakmica u sljedećoj sezoni kako bi srušio rekord Paola Maldinija u Seriji A, pišu italijanski mediji.

U jednogodišnjem ugovoru vrijednom milion i po eura navodno stoji klauzula da će najmanje osam mečeva braniti u italijanskom prvenstvu i najmanje dva u Ligi prvaka.

"Gigi je imao puno ponuda. Zvali su ga iz Premiershipa, kontaktirali su ga mnogi velikani. Neću otkriti njihova imena, ali možda i možete pretpostaviti o kome je sve riječ. Buffon je kao i uvijek birao srcem, a ne novčanikom. Njegova ljubav prema Juventusu je ogromna. Torino je njegova kuća i kuća njegove porodice. Svi oni žive u Torinu. Mislim da njegov odlazak u PSG nije izdaja. Nije ostao u nekom italijanskom klubu. Bila je to ponuda koja se brzo morala prihvatiti i ja sam mu savjetovao da je prihvati", rekao je njegov menadžer Silvano Martina.