Serie A
99

Juventus kao gost porazio Parmu, Ronaldo još uvijek čeka na prvi pogodak

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa upisala je i treću pobjedu u meču 3. kola talijanske Serije A, a oni su kao gosti porazili Parmu sa 2:1.

Stara dama je već u drugoj minuti stigla u vodstvo. Cuadrado je centrirao s desne strane, Mandžukić je dobio zračni duel nakon kojeg mu se lopta odbila tačno na nogu, a iz idealne pozicije Hrvat rutinski šalje loptu pored golmana Parme za vodstvo od 1:0.

Vidno šokirani domaći igrači trebali su nekih 10-ak minuta kako bi odigrali prvu pravu akciju, ali udarac Stulca iz 14. minute pogodio je prečku. Ipak, Parma je u 33. minuti stigla do poravnanja.

Centaršut s lijeve strane stigao je do novajlije Gervinha koji sa svega nekoliko metara lagano postiže pogodak za poravnanje, a priliku za potpuni preokret Parma je imala u prvoj minuti sudijske nadoknade kada udarac Rigonija brani Szczesny.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a onda u 58. minuti Juventus stiže u novo vodstvo. Mandžukić ovaj put piše asistenciju, a strijelac pogotka bio je Matuidi.

Miralem Pjanić na terenu je proveo 73. minute, kada je umjesto njega ušao Emre Can, a dobio je žuti karton u 13. minuti.