Serie A
2

Juventus iščupao bod u Firenci

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U prvoj utakmici 5. kola prve talijanske nogometne lige nogometaši Fiorentine i Juventusa podijelili su u Firenci bodove odigravši 0-0.

Iako na susretu nije postignut nijedan pogodak, bila je to vrlo sadržajna utakmica u kojoj je Fiorentina pokazala puno više od aktuelnog prvaka Italije. Ekipa iz Torina prijetila je jedino iz prekida, dok je sastav bivšeg igrača Rome, Vincenza Montelle, dominirao travnjakom i stvarao prilike, ali put do mreže koju je branio Gianluigi Buffon nije uspio pronaći.

Remijem su prekinuta dva ovosezonska niza, oba pobjednička. Nakon što je u prva četiri kola prvenstva Juventus upisao isto toliko pobjeda, ovo su mu prvi "izgubljeni" bodovi, iako se Torinezi mogu smatrati sretnim da su uspjeli iščupati i ovaj jedan. Svakako treba naglasiti da je ovim remijem Juventus došao do nevjerojatne brojke od 44 utakmice bez poraza u Seriji A.

S druge strane, Fiorentina je u sezonu krenula s dvije pobjede na domaćem terenu iz isto toliko utakmica, a sada je i tome nizu došao kraj.

Juventus će ostati prvi barem do srijede kada svoju utakmicu zaostatka igra Napoli, koji jedini ima priliku preteći Staru damu na vrhu Serije A. Za to će mu biti potrebna pobjeda od četiri gola razlike nad Laziom u Napulju.

Serie A, 5. kolo:

Fiorentina - Juventus 0-0

Redoslijed: 1. Juventus 13, 2. Napoli 10 (-1), 3. Lazio 9 (-1), 4. Sampdoria 9 (-1)...