Nogomet
0

Juventus i službeno odustao od Jovetića, Ancelotti ga želi u Realu

Totalsport
Stevan Jovetić (Foto: AFP)
Stevan Jovetić (Foto: AFP)
Još sredinom juna se Stevan Jovetić, 23-godišnji sjajni crnogorski nogometaš, oprostio od saigrača u Fiorentini, čelnika i navijača kluba iz Toskane.

Na pitanje talijanskih novinara gdje nastavlja karijeru Jovetić je rekao kako se "nada odlasku u Juventus".

I bio je talijanski prvak najaktivniji po tom pitanju, stalno se šuškalo o pregovorima, ali se i provlačilo da je torinskom klubu skupo platiti odštetu od 30 miliona eura koliko je Fiorentina tražila. Čak su naknadno zanemarili i spuštanje cijene od pet miliona.

U utorak, kada je Juventus službeno predstavio novo veliko pojačanje, kršnog španskog napadača Fernanda Llorenta, uslijedilo je i službeno odustajanje od Jovetića.

"Klub je odustao od kupovine Stevana Jovetića", kratko je izdao saopćenje Juventus.

Odranije je poznato da su Arsenal i Manchester City slali službene ponude Fiorentini za Jovetića, a po novom je interesent za njega i madridski Real jer talijanski mediji navode da je novi trener Reala Carlo Ancelotti "zaljubljenik u Jovetićev nogomet".

Podsjetimo da je crnogorski nogometaš postigao 13 golova prošle sezone u Serie A, a klub je skoro dohvatio treće mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka (završile su Viole na četvrtom mjestu).