Još uvijek van terena
15

Juventus i Allegri gube strpljenje s Pogbom

D. B.
La Gazzetta dello Sport javlja da Juventus i trener Massimiliano Allegri gube strpljenje s Paulom Pogbom, koji nije zaigrao za Staru damu od dolaska iz Manchester Uniteda.

Bivši menadžment Juventusa je razmatrao otkazivanje timskog bonusa Pogbi zbog situacije u kojoj se nalazi. Francuz se vratio u Juventus iz Manchester Uniteda kao slobodan igrač tokom ljeta prošle godine, no još uvijek nema upisan zvaničan nastup. Pozvan je za utakmicu protiv Monze u nedjelju, no povrijedio je mišić tako da neće biti u konkurenciji za utakmicu Kupa Italije protiv Lazija.

Gazzetta piše da je Allegri bio prilično nervozan dok je govorio o Pogbi na konferenciji za medije održanoj u srijedu. Italijanski stručnjak je kazao da će Pogba dostići optimalnu formu za dva do tri mjeseca, ali je već tada gotovo kraj sezone.

U Juventusu su bili bijesni u augustu kada je Pogba odbio operaciju meniskusa odlučivši se za konzervativni tretman, no mjesec dana kasnije se predomislio jer je shvatio da nema napretka.

Prethodni menadžment Juventusa, koji je dao ostavke 28. novembra 2022. godine, razmatrao je ukidanje timskih bonusa u Pogbinom ugovoru, dok Francuz ne želi pregovarati o plati i bonusima uprkos brojnim povredama.

Pogba zarađuje 8 miliona eura po sezoni plus 2 miliona eura bonusa, a njegov ugovor ističe u junu 2026. godine.