Serie A
76

Juventus golovima Bentancura i Ronalda slavio kod Udinesea, Pjanić igrao 90 minuta

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa pobijedili su na Dacia Areni u okviru osmog kola Serie A ekipu Udinesea rezultatom 2:0.

Stara dama je tako potvrdila fenomenalnu formu budući da su upisali i devetu pobjedu u devet odigranih utakmica u svim takmičenjima ove sezone, dok je Udinese treći put uzastopno poražen te se nalazi u velikoj krizi.

Prvu priliku na današnjoj utakmici propustio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić u 20. minuti kada je pucao pored gola. Ipak, Bentancur je vrlo brzo ispratio sjajan centaršut i glavom pogodio za vodstvo ekipe iz Torina.

Nastavljeni su žestoki napadi Juventusa prije odlaska na odmor. Mandžukić je umalo pogodio, ali je Scuffet odlično odbranio, ali mu spasa nije bilo već u narednom napadu kada je Ronaldo udvostručio prednost Juventusa.

Jedinu ozbiljnu šansu Udinese je propustio u 50. minuti kada je izblokiran Lasagne, dok je Juventus u nastavku mogao do nogu potući večeras loše domaćine.

Scuffet je u dva navrata odlično intervenisao nakon udaraca Bernardeschija i Ronalda, dok je Mandžukić još jednom bio neprecizan pa promjene rezultata nije bilo. Pjanić je igrao svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

Juventus se s današnjom pobjedom učvrstio na prvom mjestu Serije A s devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Napoli, koji ima utakmicu manje. Udinese je na 15. poziciji.

Tabela: