Serie A
0

VIDEO / Juventus drugi dio sezone otvorio najvećim porazom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Drugi dio sezone u talijanskom prvenstvu nogometaši Juventusa otvorili su domaćim porazom. U ogledu 18. kola igranom na torinskom Olimpijskom stadionu sva tri boda 4-1 pobjedom odnijela je Parma.

Bila je ovo tek druga gostujuća pobjeda Parminih nogometaša u devetom pokušaju na strani, a podjednake zasluge za nju imaju dvostruki strijelac, nekadašnji Juveov ofanzivni veznjak, Sebastian Giovinco, te Felipe Melo koji je nepotrebnim ispadom bijesa u 17. minuti zaradio crveni karton i ostavio saigrače na cjedilu.

Brazilskog nogometnog reprezentativca prekršajem je zaustavio Massimo Paci, a ovaj mu je s tla odgovorio udaranjem kopačkom u glavu. Brojčano nadmoćan gost odgovorio je ofanzivom, a dva je puta bljesnuo Giovinco.

Svoj drugi gol u sezoni postigao je s lijeve strane jakim udarcem iz blizine, ostavivši Storarija bez šanse, a drugi na utakmici i treći prvenstveni prizemnim udarcem u drugoj minuti nastavka igre. Nijednom se nije veselio. U 60. je glavom Legrottaglie smanjio na 2-1 na asistenciju Aquilanija, no, već u sljedećoj akciji Chiellini je nepropisno zaustavio Hernana Crespa unutar kaznenog prostora, a iskusni napadač realizirao ponuđeno s bijele tačke za novu prednost od dva pogotka svoje ekipe. Sedmi mu je to pogodak u Seriji A u ovoj sezoni.

Konačnih 4-1, što je najveći Juventusov poraz ove sezone, postavio je Raffaele Palladino u drugoj minuti sudijske nadoknade.

 

Serie A, 18. kolo, četvrtak:

Juventus - Parma 1-4 (Legrottaglie 60 / Giovinco 41, 48, Crespo 62-11m, Palladino 90+2)

Kasnije:

Roma - Catania Bologna - Fiorentina Brescia - Cesena Cagliari - Milan Genoa - Lazio Lecce - Bari Palermo - Sampdoria

Udinese - Chievo Inter - Napoli