Serie A
36

Juventus doživio veliki šok u Torinu i ostao na 13 bodova zaostatka za liderom Milanom

D. P.
Sassuolo je odigrao vrlo borbenu utakmice (Foto: EPA-EFE)
Sassuolo je odigrao vrlo borbenu utakmice (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa doživjeli su novi veliki šok nakon što su poraženi na svom terenu od Sassuola rezultatom 1:2. Gol su gosti za pobjedu postigli u petoj minuti nadoknade i tako Torinezima servirali rijetko zapamćen rasplet.

Juventus je odlično krenuo u meč i već nakon prvih šest ili sedam minuta imao tri dobre prilike. Činilo se da Sassuolo nema šta da traži na Allianz stadionu.

No, kako se poluvrijeme bližilo kraju, tako su i kontre Sassuola bile sve opasnije. Davide Frattesi se snašao i pogodio iz blizine u 44. minuti. To je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku su se redale prilike za domaće. Veliše šanse su propustili Juan Cuadrado, Paulo Dybala i Federico Chiesa u svega tri minute od 57. do 60.

Ipak, Stara dama je stigla do poravnanja u 76. minuti. Nakon odličnog centaršuta Dybale glavom pogađa Weston McKennie visoko skače i zakucava loptu glavom u mrežu gostiju.

Do kraja su se domaći svim silama pokušali izboriti za sva tri boda, ali nisu uspjeli. Kada je sve "karte" Stara dama bacila u napad, Maxime Lopez istrčava sjajnu kontru i postiže gol. Nakon ovog poraza Juventus je čak 13 bodova udaljen od lidera Milana.

Rezultat i strijelci:

Juventus - Sassuolo 1:2 (McKennie 76' / Fratessi 44', Lopez 90+5')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore