Napad na Ligu prvaka
121

Juventus dovodi tri velike zvijezde i stvara "paklenu" ekipu

N. K.
De Ligt i Pogba (Foto: EPA-EFE)
De Ligt i Pogba (Foto: EPA-EFE)
Francuski veznjak Paul Pogba očajnički želi napustiti Manchester United, a povratak u Juventus postaje sve ozbiljnija opcija pogotovo ako se zna da je njegov menadžer Mino Raiola u odličnim odnosima s čelnicima torinskog kluba.

Torinski Tuttosport ranije je pisao kako se Pogba povjerio svojim bivšim saigračima da se želi vratiti u Juventus, a sportski dnevnik je prošle sedmice dodao da se Francuz i telefonski čuo s Maurizijem Sarrijem te mu poručio kako je spreman doći u Torino.

U međuvremenu još jedan Raiolin igrač Matthijs de Ligt odlučio se za Juventus, a paralelno s pričama o Pogbi i mladom Holanđaninu vrte se i špekulacije o dolasku Adriena Rabiota, bivšeg veznjaka PSG-a koji je slobodan igrač.

Juventusovim čelnicima je opsesija osvajanje Lige prvaka pa se trude sastaviti ekipu koja bi imala snage doći do samog kraja budući da kupovina Cristiana Ronalda očito nije bila dovoljna.

S novim zakonom, koji uskoro stupa na snagu, italijanski klubovi će lakše dovoditi svjetske zvijezde pa zbog toga nije slučajno što je De Ligt ispred Barcelone izabrao Juventus, koji mu je ponudio dvostruko veću platu.

Juventus našeg Miralema Pjanića bi se dolaskom De Ligta, Pogbe i Rabiota sigurno značajno pojačao i Stara dama bi bila jedan od najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka.