Epilog skandala
38

Juventus donio odluku o kažnjavanju Ronalda: Portugalac će morati zanemariti ego

K. H.
Italijanski mediji objavili su informaciju da će se Cristiano Ronaldo morati izviniti saigračima i treneru Juventusa zbog ponašnja nakon izlaska iz igre u meču protiv Milana.
Ronaldo je igru napustio u 55. minuti, što se nije svidjelo nekada najboljem igraču svijeta, a odmah nakon što je izašao s terena otišao je u svlačionicu i do kraja meča se nije vraćao.

Takvo njegovo ponašanje nije se svidjelo čelnicima Juventusa koji su odlučili na jedinstven način kazniti Ronalda, odnosno Pavel Nedved je nazvao njegovog agenta o Jorgea Mendesa i objasnio mu da će se Portugalac morati izviniti saigračima i treneru zbog odlaska u svlačionicu.

Ronaldo je trenutno s reprezentacijom Portugala uoči kvalifikacionih utakmica i prema prvim fotografijama mogao se vidjeti osmijeh na njegovom licu, što vjerovatno govori da nema problem s povredom i da ga je Sarri iz igre izvadio jer mu nije previše donosio u igri u napadu.

Umjesto njega, na teren je ušao Paolo Dybala koji je na kraju postigao i pobjednički gol, a epilog manje svađe između trenera Sarrija i Ronalda svakako će biti poznat nakon njegovog povratka u klub.