Nogomet
3

Juventus: Conte i Alessio imaju našu punu podršku

Totalsport
Antonio Conte (Foto: AFP)
Antonio Conte (Foto: AFP)
Uprava talijanskog nogometnog prvaka Juventusa dala je punu podršku svom treneru, Antoniju Conteu, i njegovom pomoćniku, Angelu Alessiju, nakon što je dvojac suspendovao nogometni savez Italije zbog skandala Scommessopoli.

Conte, tadašnji trener Siene, je dobio 10 mjeseci suspenzije, a njegov pomoćnik dva manje zbog toga što su znali kako se spremaju dva namještanja u Seriji B, ali o tome nisu obavijestili talijanske vlasti. S druge strane, Leonardo Bonucci i Simone Pepe oslobođeni su svih optužbi da su sudjelovali u namještenoj utakmici, te slobodno mogu nastupati za Juve u nadolazećoj sezoni.

"Nakon presude Disciplinske komisije nogometnog saveza Italije, koja uključuje naše igrače i zaposlenike, Juventus je vrlo zadovoljan oslobađajućom presudom za Bonuccija i Pepea. Želimo istaknuti da Conte i Alessio imaju našu punu podršku i nadamo se da će nakon žalbe, koja je u pripremi, njihova nevinost doći na vidjelo. Uvjereni smo da naši treneri nisu počinili nikakvo zlo u cijeloj toj situaciji. Contea i Alessija predstavljat će odvjetnici Antonio De Rensis, Luigi Chiappero i Giulia Bongiorno", stoji u saopćenju za javnost torinskog kluba.

Presuda za talijanske trenere uslijedila je svega dan uoči utakmice Talijanskog superkupa u kojem će se prvak Juventus obračunati s pobjednikom kupa – Napolijem.