Počeo trenirati
14

Juventus bez Pjanića protiv Lazija, ništa od prijevremenog povratka na teren

Klix.ba
Miralem Pjanć (Foto: EPA-EFE)
Miralem Pjanć (Foto: EPA-EFE)
Prema saznanjima italijanske verzije portala Sky Sports, Miralem Pjanić propustit će narednu utakmicu koju njegov Juventus igra protiv Lazija.

Iako je prvobitno najavljeno da će bh. veznjak van terena biti tri sedmice te da bi se mogao vratiti u meču protiv rimskog kluba, čini se kako će trener Stare dame Massimiliano Allegri na njegov povratak sačekati još nekoliko dana.

Mediji s Apenina nedavno su saopćili da je Pjanić počeo lagane treninge te su upravo to naveli kao glavni razlog zbog kojeg bi trebao biti spreman za meč protiv Lazija, ali on, baš kao i Claudio Marchisio, neće biti na raspolaganju za ovaj veoma važan susret koji očekuje Staru damu.

U redovima aktuelnog prvaka Italije se nadaju da bi Pjanić mogao biti dostupan za meč Lige prvaka protiv Sportinga iz Lisabona te upravo zbog toga ne žele da žure s njegovim povratkom na teren.

Podsjećamo, Pjanić je povredu doživio na zagrijavanju pred meč Lige prvaka protiv Olympiacosa, a zbog nje je propustio posljednje reprezentativno okupljanje i veoma važan meč koji je Bosna i Hercegovina igrala protiv Belgije na Grbavici, kao i nakon toga u Estoniji.

Meč između Juventusa i Lazija igra se u subotu od 18 sati, a klub iz Torina se nakon sedam odigranih utakmica nalazi na drugoj poziciji Serije A s 19 osvojenih bodova, dva manje od prvoplasiranog Napolija koji u dosadašnjem toku sezone ima maksimalan učinak.