Vukovi dočekuju Leotar
3

Jusufbegović: Obje ekipe imaju imperativ pobjede, bit će teško

Piše: Dalibor Bošnjak
Nedim Jusufbegović (Foto: Edin Puzić/Arhiv/Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: Edin Puzić/Arhiv/Klix.ba)
Petoplasirani Olimpic u 29. kolu Premijer lige BiH dočekuje Leotar iz Trebinja. Važnosti ove utakmice je svjestan i trener Vukova Nedim Jusufbegović, koji očekuje žestoku borbu, ali i pobjedu svojih izabranika.

Olimpic se trenutno nalazi na petom mjestu sa tri boda manje u odnosu na Borac. Banjalučani dva kola prije kraja drže četvrtu poziciju, posljednju koja vodi u Evropu. Jusufbegović i dalje vjeruje u uspjeh Olimpica, ali smatra da će utakmica sa Leotarom biti teška, jer ni Trebinjci nisu sigurni u donjem dijelu tabele.

"Imamo imperativ pobjede i izuzetno smo motivisani. Razlog za to se može pronaći na tebeli. Sve je jasno. Znam da će biti teško, ali ako odigramo kako znamo, rezultat neće izostati, siguran sam. Ponavljam, bit će teško jer obje ekipe imaju imperativ pobjede", izjavio je Jusufbegović.

Trener Vukova nema problema sa suspendovanim igračima, ali je Vujičić upitan zbog povrede. S druge strane, Jusufbegović smatra da se posebna pažnja u redovima protivnika mora obratiti na Šarabu, Aničića, Vukovića i Todorovića, iskusne i opasne igrače Leotara.

Što se tiče plasmana u Evropu, Jusufbegović je i dalje optimista.

"Borit ćemo se do kraja, Kvalitetni smo i možemo uspjeti. Naše je da uradimo ono što možemo, a ako budemo imali sreće i stvari se poklope u našu korist, to će biti odlično. Ali, ako se i ne uspijemo plasirati u Evropu, to nije smak svijeta. Napominjem da smo u 6. kolu bili posljednji, ali smo podigli formu i napravili odlične rezultate. Sezona se može smatrati uspješnom", zaključio je Jusufbegović.

Utakmica između Olimpica i Leotara se igra u nedjelju na stadionu Otoka u Sarajevu od 17 sati.