Nogomet
0

Jurišaju na jedanaesti uzastopni trijumf: Juventus pobjedničku seriju želi nastaviti protiv Rome

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Juventus večeras u okviru 21. kola Seria A na svom terenu dočekuje Romu. Aktuelni prvak Italije pokušat će doći do desete uzastopne pobjede. Izabranici Massimiliana Allegrija u posljednje vrijeme igraju sjajno. Trenutno drže drugu poziciju sa dva boda zaostatka za vodećim Napolijem.

Juve je loše otvorio sezonu pa je u jednom trenutku bio u donjem dijelu tabele. Ipak, kasnije su se pokrenuli i počeli igrati onako kako je javnost i očekivala.

U utakmici koja je odigrana 30. augusta 2015. u Rimu, Roma je slavila rezultatom 2:1. Za Vučicu su tada pogađali bh.reprezentativci Pjanić i Džeko, dok je za goste iz Torina strijelac bio Dybala.

Juvneus će težiti da se revanšira rimskom timu koji je u očiglednoj krizi. Nedavno je na klupu Rome stigao Luciano Spalletti koji će pokušati pokrenuti ekipu koja je u posljednja tri meča upisala tri remija. Trenutno su na petom mjestu.

Ostaje da vidimo hoće li večeras konačno proraditi i Edin Džeko koji je na udaru kritika navijača Rome. Zanimljivo, statistika pokazuje da u okršajima ova dva kluba pada u prosjeku 2,62 golova. Osim toga, i Roma i Juventus postigli su u dosadašnji 20 prvenstvenih utakmica po 37 golova.

U dosadašnja 163 okršaja, Juventus je pobijedio 77 puta, Roma 38, dok je 48 mečeva završeno remijem. Posljednji put Roma je u Torinu slavila u januaru 2010. godine rezultatom 2:1.

Tabela: