Nogomet
3

Jurgen Klopp: Zasluženo smo pobijedili, ne sjećam se nijedne šanse za Everton

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Liverpool je u ponedjeljak navečer u utakmici 17. kola engleske Premierlige bio gost Evertonu te je pobijedio rezultatom 1:0. Menadžer Redsa Jurgen Klopp nije krio zadovoljstvo.

"Uživanje nije prava riječ, utakmica je bila veoma napeta i teška, a mi smo upisali zasluženu pobjedu. Najbolje što možete uraditi u takvoj noći je da pobijedite i usrećite svoje navijače. Zaista se ne sjećam nijedne šanse za Everton. Njihov plan je bio da igraju 'divlji' nogomet. Trčali su za nama, bilo je veoma teško igrati. U početku se nismo snalazili, ali ćemo u narednim utakmicama reagovati bolje u ovakvim situacijama. U drugom poluvremenu smo bili dosta bolji, mogli smo poentirati ranije, ali me više nije briga", izjavio je Klopp.

Istakao je da velike ekipe pobjeđuju i kad ne igraju najbolje te je dodao da je duel s Evertonom bio izuzetno naporan.

"Ako pobjeđujete samo kada ste brilijantni, onda nećete pobijediti na mnogo utakmica. Ovo je bila bitka, a mi smo bili spremni", završio je Klopp.

Liverpool se nakon 17 odigranih kola nalazi na drugom mjestu sa 37 bodova, dok je Everton osmi sa 23 boda. Lider je Chelsea koji ima 43 boda.