Saznanja Bilda
76

Jupp Heynckes do kraja sezone na klupi Bayerna?

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jupp Heynckes postat će novi trener Bayerna te će aktuelnog prvaka Njemačke voditi s klupe do kraja sezone, javlja dobro obaviješteni Bild.

Ovaj list piše o tome kako će Bayern najkasnije do kraja ove sedmice predstaviti Heynckesa kao novog trenera njihove ekipe, dok bi sljedeće sezone na klupu bavarskog kluba trebao sjesti Julian Nagelsmann, sadašnji trener Hoffenheima.

Heynckes je iz Bayerna otišao 2013. godine, nakon što je s njemačkim klubom osvojio titulu prvaka u Njemačkoj, Kup Njemačke i Ligu prvaka, a mnogi smatraju da je upravo pod njegovim vodstvom bavarski gigant igrao najbolji fudbal u posljednjih 20-ak godina.

Podjsećamo, Bayern je nedavno uručio otkaz Carlu Ancelottiju nakon što je klub loše počeo novu sezonu, a ranije se spominjalo da bi Thomas Tuchel mogao sjesti na klupu i biti dugoročna zamjena za popularnog "Don Carla".

Jupp Heynckes je tokom igračke karijere nastupao u Borussiji M'gladbach, a s njom je četiri puta osvajao nacionalno prvenstvo te tadašnji Kup UEFA, a najveći trenerski rezultat napravio je u pomenutoj 2013. godini kada je s Bayernom osvojio maksimalan broj trofeja u jednoj sezoni.